Licencēts mācību centrs LANDO. LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Adrese: Rīga, A. Čaka iela 83/85 Tāl.: +371 67273009, +371 29433553

 Irina Lando no Rīgas vadīja ātru lasīšanu pieaugušiem Maskavā.Irina Lando, zinātņu doktore no Rīgas, vadīja ātras lasīšana nodarbības Maskavā. Ātras lasīšanas pieaugušo grupa izglītojās Lando.
Licenzēts Mācību centrs Lando strādā no 1999. gada. Kompānijai ir nevainojama reputācija un viens bankas rēķins.
Nesen, ievadot klientu sarakstu CRM sistēmā, mēs sapratām, ka tikai pēdējos astoņos gados pie mums izglītojās vairāk kā vienpadsmit tūkstoši cilvēku.

Ātras lasīšanas grupa Maskavā izglītojās pēc intensīvas VIP-programmas, darbojoties piecas dienas pa trīs stundām.
Ātra lasīšana – tās ir intensīva darba ar informāciju iemaņas. Un grūti saprast, kā var lēni mācīt ātri lasīt.
Ātrai lasīšanai ir skaidrs zinātnisks pamats. Informācijas pasniegšanas ātrums pamatojas uz bulgāru zinātnieka Georgija Lozanova izstrādēm. Viņš doktora disertāciju aizstāvēja Krievijā, un ilgu laiku strādāja Padomju Savienībā. Pēc tam viņš atgriezās mājās un publicēja savas izstrādes, uzaicinot UNESCO komisiju savas metodes aprobācijai. Komisija apstiprināja, ka informācijas ātras pasniegšanas metodes darbojas un ir efektīvas, bet tajā pašā laikā prasa no pasniedzēja ļoti lielu psihiskās enerģijas patēriņu, un ne katrs varēs pasniegt pēc šīs metodikas.
Maskavā grupā darbojās pieaugušie, kas jau mācījās ātru lasīšanu citās kompānijās. Bet pēc tam, kad redzēja atklātās stundas, ko vadīja Irina Lando, uzreiz pierakstījās uz pieaugušo programmu tāpēc, ka teica, ka nekad nav redzējuši, ka tā pasniegtu.
Tātad, pie mums sanāca, ka puse pieaugušo grupā bija vecāki tiem bērniem, kas paralēli mācījās bērnu ātras lasīšanas grupā pie tā paša trenera – Irinas Lando.
Pirmajā dienā visiem bija sarežģīti, bet, sākot jau no otrās dienas, kad jau sāka sanākt, cilvēki kļuva mundrāki un sāka ļoti intensīvi strādāt.
Treniņa gaitā nācās atvadīties no daudziem priekšstatiem par to, kā no pieaugušo viedokļa jādarbojas ātrai lasīšanai. Problēma ir tā, ka katrs pieaugušais zina, kā viņu ir jāmāca. Un bieži vien tērē laiku, nevis lai paveiktu uzdoto vingrinājumu, bet izdomātu kaut ko savu, no viņa viedokļa, efektīvāku,.
Tā nostrādā psiholoģiskās barjeras, ko nākas likvidēt izglītošanas gaitā.
Kursa burvība – katru vingrinājumu dod ātrāk par iepriekšējo. Liekas, ka ir sarežģīti pastāvīgi strādāt tādā tempā, bet smadzenes ļoti ātri uztver spēles noteikumus un ieslēdzas informācijas apstrādes režīmā lielā ātrumā.
Smadzenēm ir ērtāk strādāt ātri. Lai gan bieži nākas dzirdēt izplatītu viedokli, ka lasīt vajag lēni un uzmanīgi.
Šo mītu var viegli izkliedēt, ja paņem nepazīstamu tekstu un pa zilbēm izlasa trīs lappuses, bet pēc tam mēģina atstāstīt izlasīto. Smadzenes nevar salikt kopā tādu sadrumstalotu informāciju vienotā ainā. Lēnas lasīšanas laikā pazeminās uzmanība un pasliktinās saprašana.
Maskavā mēs to visu apguvām praksē ātras lasīšanas kursa laikā, ko vadīja Irina Lando no Rīgas.

Jaunumi

 

logo 2 3 1

 

 

Licencēts mācību centrs LANDO

LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Kontakti

 

   Rīga, A. Čaka iela 83/85
 
  +37167273009, +37129433553
 

Copyright © LANDO 2018, All Rights Reserved.

Яндекс.Метрика