Licencēts mācību centrs LANDO. LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Adrese: Rīga, A. Čaka iela 83/85 Tāl.: +371 67273009, +371 29433553

Irina Lando vadīja ātras lasīšanas un ātras iegaumēšanas nodarbības biznesa klubā. Ātra lasīšana biznesam.Irina Lando, vadības sfēras zinātņu doktore, vadīja ātras lasīšanas un ātras iegaumēšanas semināru biznesa klubā. Šobrīd ļoti aktuālas ir ātras lasīšanas un ātras iegaumēšanas un informācijas reproducēšanas tēmas. Pieauguši cilvēki, īpaši biznesmeņi, kas ir ekonomiski aktīvo iedzīvotāju slānis, pastāvīgi saskaras ar jaunas informācijas plūsmu, kurā ir ļoti grūti orientēties. Irinas Lando semināra tēma- kā nepazust šajā plūsmā un kā orientēties jaunā informācijā.

Pēc pašas Irinas vārdiem, viņai nācās četrpadsmit reizes pārrakstīt doktora disertāciju četrās dažādās katedrās. Tāpēc viņa var pārliecinoši atbildēt uz jautājumiem, kas rodas jebkurā aktīvā auditorijā.
Tādējādi, piemēram, daudzi pieaugušie jauc informācijas plūsmu un zināšanu plūsmu. Biznesmeņi bieži sūdzas par zināšanu pārslodzi. Patiesībā šīs fenomens ir informācijas pārslodze.
Ar ko informācija atšķiras no zināšanām? Informācija ir tas, ar ko mēs saskaramies ikdienā, internetā, grāmatu un populāru žurnālu lappusēs. Bet informāciju mēs varam neuzņemt, nesaprast, ātri aizmirst. Informācija kļūst par zināšanām tikai tajā gadījumā, ja mēs to pieņēmām, sapratām, novērtējām, ielikām galvā un sākām pielietot. Tāpēc ir vērts runāt par informācijas pārslodzi, nevis par zināšanu pārslodzi, tieši tā ļoti maz kam draud.
Lūk, mūsdienu pasaulē arī jāfiltrē tieši informācijas plūsmu. Viss internets ir orientēts uz to, lai pievērstu jūsu uzmanību un noturētu jūs mājas lapā pēc iespējas ilgāk. Pēc psihiskās enerģijas izlietojuma mēģinājumi apstrādāt lielu informācijas plūsmu vienādi ar mēģinājumiem saprast un apzināt to, bet pēc efektivitātes un gala rezultāta – tie ir pilnīgi nelietderīgi.
Cilvēks tērē lielu daudzumu uzmanības un iekšējās enerģijas tam, lai gala rezultātā saprastu, ka tikko lasītais viņam absolūti nav vajadzīgs.
Turklāt, internets ir attīstījis pilnīgi jaunu un ļoti kaitīgu paradumu – neko neizlasīt līdz galam. Cilvēki pārlūko uz ekrāna pilnīgi tukšus rakstus, kuru saturā nav nekādas jēgas, un tos nevar pielietot reālajā dzīvē. Rezultātā cilvēks pierod, ka it kā var pārlūkot un saprast jebkuru rakstu. Bet vēl sliktāk – tāds paradums rada sadrumstalotu domāšanu – neprasmi analizēt, vispārināt, atstāstīt saviem vārdiem.
Visgrūtāk ir mainīt ieradumus. Ja cilvēks ir pieradis, ka pārlūkojot daudzus tekstus, viņš var izlaist daudz nevajadzīgas informācijas, tad, saskaroties ar normāliem, gudriem tekstiem, uzrakstītiem ne priekš interneta vai tukšiem žurnāliem, bet, piemēram, lai domātu, cilvēks pēkšņi saprot, ka nespēj saprast sarežģītu tekstu. Tādejādi, piemēram, varat atvērt Igora Ansoffa, kurš apritē ieviesa vārdu „sinerģija”, un pirmo reizi aprakstīja sinerģisku efektu iespējas biznesā, stratēģiskās plānošanas fundamentālo darbu „Jaunā korporatīvā stratēģija” un pārbaudīt, cik cilvēki spēj saprast šīs grāmatas vismaz pirmās trīs nodaļas. Bet tas ir pamats, uz kuru balstās jebkuras stratēģijas ieviešana organizācijā.
Tas ir, no vienas puses, mēs saskaramies ar lielu informācijas apjomu, bet, no otras – ar to, ka šī informācija pēc savas būtības ir tukša.
Tāpēc Mācību centrs Lando jau sešpadsmit gadus nodarbojas ar pieaugušo izglītošanas programmām. Galvenie darbības virzieni – ātra lasīšana, izlasītā ātra iegaumēšana, prasme izdalīt galveno, vispārināt. Ātras lasīšanas laikā stipri paaugstinās uzmanība, ka ļauj, pirmkārt, iemācīties domāt divas-trīs reizes ātrāk, bet, otrkārt, atdalīt faktus no viedokļiem, būtību – no „ūdens”, tātad, domāt un strādāt efektīvāk un ātrāk.

Jaunumi

 

logo 2 3 1

 

 

Licencēts mācību centrs LANDO

LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Kontakti

 

   Rīga, A. Čaka iela 83/85
 
  +37167273009, +37129433553
 

Copyright © LANDO 2018, All Rights Reserved.

Яндекс.Метрика