Licencēts mācību centrs LANDO. LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Adrese: Rīga, A. Čaka iela 83/85 Tāl.: +371 67273009, +371 29433553

Atmiņas trenēšana ļauj būt informatīvam lielākā mērā un ļauj uzvarēt strīdos un pārrunās.Bieži nākas dzirdēt, ka atmiņu var netrenēt, tagad visu var atrast internetā. Bet, lai uzvarētu strīdā, liktu sarunu biedram piekrist jūsu viedoklim un pārliecinātu viņu pārrunu laikā, jums tieši nepieciešama trenēta atmiņa.
Vai piekrītat, ka pilnīgi atšķirīgi skan apgalvojumi: „kāds no dižajiem ir teicis…” vai „Napoleons Bonaparts apgalvoja, ka ilgi guļ tikai sievietes un slimi cilvēki”.

Jūsu informētība var kļūt par nopietnu trumpi sarunā. Mēs visi zinām, ka mūsu smadzenes informāciju uztver ļoti savdabīgi: viens ir vienāds ar vienu, divi ir vienāds ar divi, trīs (bet labāk – četri) ir vienāds ar „daudz”. Tāpēc, ja strīdā vai pārrunās jūs spējat minēt četrus argumentus par labu tai vai citai teorijai, jums ir reāla iespēja pārliecināt sarunu biedru, ka jūsu viedoklim ir tiesības pastāvēt. Bet, ja palaimēsies, jūs varēsiet pārliecināt sarunu biedru piekrist jūsu viedoklim.
Ja jūs spējat atsaukties uz reāliem faktiem, jūsu sarunu biedrs, pirmkārt, būs spiests uzklausīt jūsu viedokli, bet, otrkārt, to darīs ar patiesu interesi un nemākslotu uzmanību, jo varēs piekrist jūsu viedoklim un faktiem, ko jūs pieminat argumentu veidā.
Ja jūsu runa kļūst piesātināta ar faktiem, informāciju, to uztver nopietnāk. Tādējādi jūsu runas informativitāte veidosies no datumiem, vārdiem, uzvārdiem, ciparu informācijas. Neinformatīva runa parasti operē ar vārdiem: „daudz – maz”, „labs cilvēks – slikts”, „ātri – ilgi” (piemēram, attiecībā par konkrēta projekta realizācijas laiku).
Lai iegaumētu, bet galvenais – vajadzīgajā momentā atcerētos vajadzīgos datus, vārdus un faktus, atmiņa ir jātrenē. Līdztekus intereses izrādīšanai par faktiem, jums nāksies pielikt noteiktas pūles, lai savām smadzenēm liktu piefiksēt šos faktus.
Ciparu, vārdu, datumu, nosaukumu, terminu iegaumēšanai un ātrai atsaukšanai atmiņā visbiežāk izmanto asociāciju metodi vai mnemotehniku. Mnemotehniku un asociāciju metodi var apgūt diezgan ātri. Piemēram, vadības sfēras zinātņu doktore Irina Lando vada iegaumēšanas kursu, kas notiek tikai 2 brīvdienās. Darbojoties no plkst. 10:00 līdz 16:00 sestdien un svētdien jūs iemācīsieties praksē iegaumēt lielus informācijas apjomus, bet galvenais – atsaukt tos atmiņā vajadzīgajā momentā.
Informācijas ātras iegaumēšanas sistēma ļaus jums savu runu veidot lielākā mērā argumentētu, un, atbilstoši, padarīs to informatīvāku, bet sekojoši, interesantāku sarunu biedram.

Jaunumi

 

logo 2 3 1

 

 

Licencēts mācību centrs LANDO

LR IZM Lic. Nr. 3360800220

Kontakti

 

   Rīga, A. Čaka iela 83/85
 
  +37167273009, +37129433553
 

Copyright © LANDO 2018, All Rights Reserved.

Яндекс.Метрика